Hvorfor er Power BI det bedste dataværktøj?

Indhold

Ingen over, alle under

Vores klare holdning, som vi deler med tusindvis af mennesker verden over, er, at Power BI er et fantastisk værktøj til at håndtere data. 

 

Men hvor godt er det egentligt i forhold til andre store spillere på markedet?

 

Folket har talt. Se bare nedenstående poll fra LinkedIn. Link til opslag findes HER

Der er altså flere end os, der bakker op omkring påstanden, at…

 

Microsoft Power BI er verdens bedste Business Intelligence værktøj.

 

Du fik konklusionen først, ja. Der er ingen grund til at pakke det ind. Men hvis du er typen, der har brug for mere belæg til den ambitiøse påstand, så læs endelig videre.

 

Måske er du nuværende bruger af Power BI, måske kender du allerede lidt til det eller måske er det første gang, du hører om det.

 

Selve navnet, Power BI, lyder egentlig nok mest som et mindre opfindsomt navn for et afdanket energiselskab. Men det er faktisk et Business Intelligence værktøj, som er en del af Microsofts Power Platform, hvilket er en samling af programmer, der både selvstændigt, og i samspil med hinanden, kan optimere din virksomheds forretningsprocesser og give dig en stor konkurrencemæssig fordel.

Hvad er Power BI?

Selvom Power Platformen er super spændende, så dykker vi længere nu ned i Power BI – vores absolutte favorit dataprogram.

 

Helt konkret, så hjælper Power BI dig med at bearbejde, integrere og samle data fra forskellige kilder, så det kan blive visualiseret på overskuelige og flotte dashboards.

 

Derfor fungerer det perfekt som et redskab til at give et hurtigt overblik, hvis man skal rapportere noget forretningsindsigt videre til resten af organisationen.

 

Derudover indeholder Power BI også features såsom interaktivitet, som gør, at medarbejdere i real-time kan dykke længere ned i data ved et enkelt klik og derfra analysere på dem. 

 

Se bare dette simple eksempel, som viser, hvordan en HR-medarbejder kan holde styr over sine nøgletal. 

Afspil video

Værdien i interaktiviteten bliver understøttet af det faktum, at data i Power BI bliver automatisk opdateret, hvorfor du altid kan finde det sidste nye data i rapporten.

 

Dermed kan Power BI sørge for, at din virksomhed får værdifuld indsigt i dets data, så der kan træffes gode beslutninger, som er baseret mere på fakta og mindre på mavefornemmelser.

Hvordan kan et Power BI dashboard se ud?

Her er et eksempel på, hvordan et Power BI dashboard kan se ud, hvis man leger en smule mere med dets layout.

 

 

Hvem kan bruge Power BI?

Power BI gør livet lettere for alle medarbejdere, der arbejder med forskellige typer af data.

 

Uomtvisteligt vil de flestes tanker nok hurtigt ryge hen mod, at Power BI er mest for økonomimedarbejdere. Ak ja, det er bestemt en oplagt medarbejdergruppe, men faktisk kan alle afdelinger, der benytter data i sin virksomhed, drage fordel af Power BI.

 

Vores helt klare erfaringer er, at afdelinger som fx HR, salg, IT og marketing bestemt kan få gjort deres arbejde lettere og mere effektivt med Power BI – det er altså ikke kun et program for den såkaldte ’Data Analyst’.

 

Det kunne også være, at du var selvstændig og ejede en mexicansk restaurantkæde. Her vil du også kunne drage nytte af Power BI. Se bare nedenstående eksempel:

På denne måde vil du hurtigt kunne få et overblik over din egen forretning, så du kan træffe “databaserede” beslutninger omkring, hvor mange tacos, der bliver solgt i næste måned 🌮 😉

 

Ikke overbevist endnu?

Men hvad er det så, der gør, at du burde starte din Power BI rejse i dag? Altså udover, at det er billigt (faktisk gratis at komme i gang), og det er anset som værende toppen af poppen indenfor Business Intelligence?

 

Her er fire hurtige grunde:

Power BI fungerer perfekt i samspil med andre programmer

Power BI benytter allerede eksisterende Microsoft-systemer såsom Azure, SQL og Excel til at bygge datavisualiseringer, og det kan derudover forbindes med mere end 200 forskellige datakilder. 

Det er altså utrolig svært at finde en datakilde, der ikke er kompatibel med Power BI. Med andre ord, vi er ikke stødt på en datakilde, som det ikke kan integreres med endnu, og vi har altså arbejdet med Power BI i rigtig mange forskellige projekter i løbet af vores arbejdsliv… You get the point.

 

Power BI er et Microsoft produkt

Som tidligere nævnt, så er Power BI del af en allerede spændende Microsoft-familie. Mange virksomheder bruger allerede Dynamics 365 eller Office 365-pakken, hvorfor det giver mening at bruge et dataværktøj fra samme udbyder. 

 

Her ved du, at du får en internationalt anerkendt udbyder, der svarer på forespørgsler og vedligeholder softwaren, så den altid spiller 100%. 

 

Derudover har Microsoft et samlet vidensunivers på internettet, som er second to none, så du altid kan finde svar på udfordringer eller spørgsmål til Power BI-funktionerne. Dertil er Microsoft den førende udbyder af BI-platformer. Se bare nedenstående billede, som du kan finde et link til her

 

Power BI er brugervenligt

Vi kender det alle: ”Skal jeg nu til at sætte mig ind i funktioner for et nyt program igen? Det bliver et nej herfra”. Det bliver aldrig noget, som de fleste ser frem til. 

 

Alligevel vil man sjældent opleve et dataprogram, der har så mange forskellige features, men som alligevel er utrolig let at navigere rundt i. 

 

Lynhurtigt vil du føle dig klædt på til at håndtere dine data med Power BI, men samtidig bliver det aldrig kedeligt, da du altid vil have plads til at fordybe dig endnu mere i de fede features.

Nedenfor ser du et screenshot af brugergrænsefladen, når du redigerer dine dashboards.

 

Power BI er mobilvenligt

Med Power BI kan du skabe flotte dashboards, som kan præsenteres både på computeren og mobilen.


Én af de helt fede features ved Power BI er formateringsfunktionen, der gør, at du kan formatere visualiseringerne, så det passer perfekt til dashboardets mobillayout uden at ændre på computerlayoutet.


Dermed kan du være sikker på, at dine Power BI dashboards altid ser præsentable ud, uanset hvilket stykke hardware, der bruges til at tilgå dem med.

Hvordan kommer du i gang med Power BI?

Hvis du er ved at være overbevist omkring, at Power BI er lige det dataværktøj, du skal bruge, men er lidt i tvivl om, hvordan du kommer i gang. Så tilbyder vi et hands-on, endagskursus i Power BI.

Vi står også til rådighed til en uforpligtende sparring omkring, hvad de forskellige muligheder er med værktøjet.

Scroll til toppen