Sådan vækster du din forretning med Power Platformen

Indhold

Sidder du sommetider i Excel og tænker:

 

  • ”Nøøøj, hvor går det langsomt. Er det virkelig meningen, at det er mig, der skal sidde og lave alt det her?”

  • ”Hvis jeg nu bare havde mere end 24 timer på et døgn, så vil jeg da i det mindste have en chance for at nå alt det, jeg skal nå”

  • ”Aaaarh, de datavisualiseringer her i Excel ser altså ikke særlig pæne ud. Hvordan skal jeg nogensinde kunne blive stolt af at præsentere det her?”


Kan du nikke genkendende til bare én af disse tanker, så vil Power Platformen bestemt være noget for dig!

Microsoft Power Platformen er genial, intet mindre.

Hvad er Power Platformen?

Power Platform er en samlet betegnelse for tre Microsoft forretningsapplikationer: Power BI, Power Apps og Power Automate.

Der er uden tvivl meget ”Power” i den platform 😉

Spøg til side… Disse applikationer har hver især nogle egenskaber, der kan bruges til at automatisere dine processer, bygge effektive dataløsninger og analysere dine data.


Fælles for dem alle tre er, at det er nogle meget anvendelige værktøjer, som kan integreres med utrolig mange datakilder.

Hvordan kan Power Platformen bruges?

Hver for sig kan de spare dig for enorme mængder af tid og penge, men sammen kan de transformere din forretning til et digitalt pragteksemplar af en virksomhed.

 

 

Billedet ovenfor illustrerer meget godt, hvordan de tre applikationer fra Power Platformen, i samspil med hinanden, kan skabe en synergieffekt.

 

Storytime

Men lad os prøve at forklare det med lidt simplere ord. 

Forestil dig følgende scenarie:

Du identificerer en langsommelig, manuel proces, som du lige nu sidder og bruger rigtig meget unødvendig tid på.

Du spørger dig selv: ”Kunne man ikke gøre det her smartere?”

Det kunne være noget så simpelt som timeregistrering af medarbejdere. Lad os bruge det som eksempel.

Power Apps

Du ved, at Power Apps gør det meget let for dig at bygge en app, der kan overskueliggøre timeregistreringsprocessen samt indsamle andet relevant data på medarbejderne.

Du får hjælp til at bygge en app med Power Apps uden nogle nævneværdige omkostninger.

Du bliver imponeret over, hvor let og hurtigt det var, fordi du troede, at apps var meget teknisk krævende at bygge. 

Power BI

Da du nu har fået frigivet noget tid i din arbejdsdag qua den nye app, så beslutter du dig for at kigge mere ind i de data, der gemmes i appen. Flere nyttige spørgsmål opstår såsom:

 

  • Hvorfor holder vi os ikke indenfor de budgetterede timer?

  • Hvilke afdelinger i virksomheden bruger flest timer?

  • På hvilke måneder af året bruger vi egentlig flest timer?

Du kunne vælge at visualisere det i en masse uoverskuelige Excel regneark, som du ville komme til at bruge oceaner af tid på at bladre igennem, men det virker lidt for tidskrævende.

I stedet vælger du at bruge Power BI til at skabe nyttig dataindsigt for dig, da du bl.a. ser det som en klar fordel, at du kan samle dine data i ét interaktivt dashboard, som du kan analysere på.

Endvidere ser du det som en klar fordel, at dine visualiseringer bliver både pænere og mere overskuelige, når du skal rapportere det videre til ledelsen – eller partneren, hvis du er selvstændig og gift 😉

Power Automate

logo-power-automate-integration_1380px_apps-integrationen

Men du er ikke færdig endnu. For efter at have draget nytte af både Power Apps og Power BI i en smule tid, så går det op for dig, at du simpelthen har brug for at blive påmindet, når dig selv eller andre medarbejdere ikke overholder timegrænsen – ellers løber timerne bare op for hurtigt.

Heldigvis kender du til den sidste af de tre applikationer fra Power Platformen: Power Automate.

Ved hjælp af Power Automate opsætter du lynhurtigt en trigger, som automatisk sender en sms-påmindelse til dig og/eller den pågældende medarbejder, når timeantallet overstiger den grænse, der sættes.

På den måde slipper du for at bruge tid på at holde øje med timeantallet for dig selv og medarbejderne i virksomheden.

Alt i alt bidrager de tre applikationer i Power Platformen til, at der bliver frigivet tid, som du kan bruge til at koncentrere dig om din virksomheds kernekompetencer. Dertil får du en unik forretningsindsigt, som gør, at du kan træffe bedre beslutninger for din virksomhed – en vaskeægte win-win situation.

Hvordan kommer du i gang med Power Platformen?

Nogen har det allerede som en del af deres Office-pakke. Måske er du én af dem?

Du kan faktisk prøve alle tre applikationer GRATIS.

Derefter skal du kun give et lille månedligt beløb.

Hvis dig og dit team godt kunne bruge en introduktion, inden i for alvor giver jer i kast med Power Platformen, så tilbyder vi et Power Platform kursus, som vil give jer de bedste forudsætninger for selv at kunne arbejde videre med værktøjerne.

 

Hvis I hellere vil modtage en skræddersyet løsning, som I nemt selv kan drifte efterfølgende, så er I også meget velkommen til at kontakte os.

 

Scroll til toppen